Συνταγές

Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ με ρόδι και αφρώδες κρασί

Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ με ρόδι και αφρώδες κρασί

Αυτό το κοκτέιλ έχει όλα όσα αρέσουν σε ένα ποτό, είναι κόκκινο, γλυκό, φρουτώδες και γιορτινό

A-
A+
24/12/2016 | 17:24

Είναι ιδανικό για να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας σε ένα εορταστικό τραπέζι μιας και το ρόδι είναι ένα Χριστουγεννιάτικο φρούτο και το αφρώδες κρασί παραπέμπει σε πιο επίσημες και εορταστικές περιστάσεις.

Η παρασκευή του είναι πάρα πολύ απλή και είναι ένα αρκετά ελαφρύ ποτό

 Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 φλιτζάνια χυμό ροδιού

1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη ή παραπάνω (ανάλογα με το πόσο ξινός είναι ο χυμός)

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή 1 φλούδα πορτοκαλιού

2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο

1 μπουκάλι αφρώδες κρασί, διατηρημένο σε απλή ψύξη (ή χρησιμοποιήστε ένα μη αλκοολούχο σαν εναλλακτική λύση)

2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού, για διακόσμηση

 

Εκτέλεση:

Για την διακόσμηση:

Χωρίζουμε τις 2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού μεταξύ των τετραγώνων της παγοθήκης, σκεπάζουμε με νερό και βάζουμε την παγοθήκη στην κατάψυξη.

Για το σιρόπι:

Ρίχνουμε τον χυμό ροδιού, την ζάχαρη άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού (ή την φλούδα) σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό και να γίνει ελαφρώς σιροπιαστό.

Το βγάζουμε από την φωτιά και πετάμε την φλούδα πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιούμε). Προσθέτουμε το ροδόνερο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Για να σερβίρουμε, ρίχνουμε 2-3 παγάκια σε κάθε ποτήρι, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι ροδιού και συμπληρώνουμε με αφρώδες κρασί.

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.