Νότια Κρήτη

Άσπες: H πιο καλά κρυμμένη παραλία της νότιας Κρήτης! (φώτο)

Άσπες: H πιο καλά κρυμμένη παραλία της νότιας Κρήτης! (φώτο)

Αν φτάσετε μέχρι εκεί, αξίζει να έχετε μαζί σας ένα κουτάλι για να μαζέψετε αλάτι από τα βράχια.

A-
A+
22/08/2017 | 11:00

Σε μια από τις πλέον απομονωμένες περιοχές των Ανατολικών Αστερουσίων Όρεων, στο νομό Ηρακλείου βρίσκεται φωλιασμένη ανάμεσα σε πανύψηλους βράχους μια από τις ομορφότερες παραλίες της χώρες.  Οι Ασπες. Σπηλιές, στις οποίες εισχωρεί η θάλασσα, ψιλό μαύρο χαλικάκι στην μικρή παραλία και γαλαζοπράσινα νερά συμπληρώνουν το σκηνικό. Το ουσιαστικό άσπες σημαίνει κατολισθήσεις. Πράγματι στην περιοχή η γεωλογική δραστηριότητα αποτυπώνεται έντονα στα βράχια!

3

4

Ο πανύψηλος βράχος ακριβώς από πάνω της προστατεύει την παραλία από τον ήλιο, ενώ οι επισκέπτες της μπορούν να κολυμπήσουν και μέσα στις σπηλιές που δημιουργούνται από τα «κοψίματα» στους βράχους. Μάλιστα, οι σχισμές έχουν τέτοιο σχήμα που μοιάζουν σμιλεμένες από ανθρώπινο χέρι.

7

6

Η μαύρη παραλία Άσπες βρίσκεται περίπου 58 χλμ νότια του Ηρακλείου, σε μια από τις πιο απομονωμένες και δύσβατες περιοχές των Αστερουσίων Όρεων. Βρίσκεται 4 χλμ ανατολικά από τον οικισμό των Τριών Εκκλησιών. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ δύσκολη καθώς μπορείτε να έρθετε μόνο με βάρκα. Το κοντινότερο λιμανάκι βρίσκεται στις Τρεις Εκκλησιές και στον Τσούτσουρα. Μάλιστα, υπάρχει καραβάκι από τον Τσούτσουρα που εκτελεί ημερήσιες εκδρομές. Λόγω της απομονωμένης της θέσης, είναι πάντα έτοιμη πάντα να υποδεχτεί τους «σκαφάτους» επισκέπτες της, οι οποίοι δένουν τις βάρκες ψηλά στα βράχια της παραλίας και έτσι δημιουργούν ένα χαρακτηριστικό «πλέγμα» από σχοινιά.

Αν φτάσετε μέχρι εκεί, αξίζει να έχετε μαζί σας ένα κουτάλι για να μαζέψετε αλάτι από τις γούβες που σχηματίζονται στα βράχια.
5

1

2

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.