Κρήτη

Κερδίζει το «στοίχημα» ο χειμερινός τουρισμός

Κερδίζει το «στοίχημα» ο χειμερινός τουρισμός

800 διανυκτερεύσεις καθημερινά στο Ρέθυμνο

A-
A+
14/11/2017 | 11:30

Με ευοίωνα μηνύματα συνεχίζεται το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη δείχνοντας πως κερδίζει το «στοίχημα» για τη φετινή χρονιά, καθώς η ροή των επισκεπτών είναι συνεχής, ενώ από τον Φεβρουάριο μέχρι την έναρξη της θερινής σεζόν, το νησί αναμένεται να υποδεχτεί επιπλέον 10 χιλιάδες επισκέπτες.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού αφού η επισκεψιμότητα τους χειμερινούς μήνες δίνει συνεχή «ρυθμό» στον τουρισμό έως τον Μάρτιο και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Το «πρώτο» βήμα, όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες του κλάδου, έχει γίνει ενώ πλέον στις στοχεύσεις για τα επόμενα χρόνια είναι η εδραίωση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, η ανάπτυξη δράσεων στις πόλεις και την ενδοχώρα του νησιού που θα αποτελούν κίνητρο για τους επισκέπτες και τελικά η αύξηση της τουριστικής ροής που θα καταφέρει να κρατήσει ανοιχτές τις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και τον χειμώνα.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Όπως ανέφερε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων νομού Ρεθύμνου κος Μανώλης Τσακαλάκης το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού «πρωταγωνιστεί» και στο Ρέθυμνο, αφού αφορά συνολικά 40 χιλιάδες εξασφαλισμένες αεροπορικές θέσεις, με επισκέπτες κυρίως Γερμανούς άνω των 50 ετών που είναι σε εξέλιξη από τις 13 Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η πώληση επιπλέον 10 χιλιάδων αεροπορικών θέσεων που θα φέρουν στην Κρήτη επισκέπτες από τον Φεβρουάριο. «Από τις 2 Φεβρουαρίου θα υπάρξει αύξηση του προγράμματος και στο Ρέθυμνο με Γάλλους, Σκανδιναβούς, και Γερμανούς επισκέπτες. Αυτές οι επιπλέον 10 χιλιάδες θέσεις ξεκινούν από τον Φεβρουάριο και οι επισκέπτες θα φιλοξενούνται τρεiς ημέρες σε ξενοδοχεία του Ρεθύμνου και τέσσερις στο Ηράκλειο» επεσήμανε ο κος Τσακαλάκης.

800 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέφερε ο κος Τσακαλάκης, πως στη διάρκεια ενός μήνα από την έναρξη του προγράμματος χειμερινού τουρισμού καθημερινά διανυκτερεύουν και στο Ρέθυμνο συνολικά 800 επισκέπτες στις τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή που έχουν παραμείνει ανοιχτές για την υποδοχή τους.

Η παρουσία των επισκεπτών χειμερινού τουρισμού είναι εμφανής στην πόλη αλλά και την ενδοχώρα ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου και την αποχώρηση των επισκεπτών της υψηλής περιόδου. Οι επισκέπτες πραγματοποιούν προγραμματισμένες εκδρομές στο Αρκάδι και το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο, στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας την Άπτερα στα Χανιά, στο Οροπέδιο Λασιθίου, την Κνωσό, το Μουσείο Ηρακλείου, τη Φαιστό και τη Σπιναλόγκα.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Όπως τόνισε ο κος Τσακαλάκης: «Υπάρχει ικανοποίηση από την εξέλιξη του προγράμματος του χειμερινού τουρισμού» και πρόσθεσε: «Από του χρόνου υπάρχουν και νέες στοχεύσεις με στόχο η επισκεψιμότητα τους χειμερινούς μήνες να συνεχιστεί, να υπάρξει αύξηση των επισκεπτών και να εμπλουτιστεί με δράσεις».

goodnet

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.