Υγεία

Άγιος Νικόλαος: Έξαρση γαστρεντερίτιδας σε παιδιά

Άγιος Νικόλαος: Έξαρση γαστρεντερίτιδας σε παιδιά

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός

A-
A+
31/01/2018 | 14:02

Περίοδος λοιμώξεων λόγω του χειμώνα είναι αυτή που διανύουμε, με αποτέλεσμα να καταγράφονται δεκάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας σε παιδιά. Η διάρκεια τους είναι 3-4 μέρες στις περισσότερες περιπτώσεις και σε λιγότερες διαρκούν λίγο παραπάνω.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, διότι πρόκειται για τα συνηθισμένα φαινόμενα της εποχής.

«Πρόκειται για φυσιολογικά για την εποχή φαινόμενα που δεν είναι ανάγκη να προκαλούν ανησυχία. Απλά είναι καλό να λαμβάνουμε τα μέτρα προφύλαξης που λέμε πάντα: Κρατάμε τα παιδιά μας στο σπίτι με τα πρώτα συμπτώματα και δεν τα στέλνουμε στο σχολείο αν δεν γίνουν εντελώς καλά, δεν πάμε σε κλειστούς χώρους και τηρούμε συνθήκες υγιεινής, λειτουργώντας χωρίς πανικό», σημειώνει η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Αργυρώ Μανιουδάκη – Νικολαράκη.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα, κι αυτό θεωρείται αναμενόμενο λόγω της χειμερινής περιόδου.

«Μέχρι τις Απόκριες θα έχουμε κι άλλη αύξηση των κρουσμάτων κι αυτό είναι κάτι αναμενόμενο», υπογραμμίζει η Διευθύντρια της Παιδιατρικής.

Anatolh.com

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.