Υγεία

Άσκηση ετοιμότητας: Στους δρόμους ασθενοφόρα γιατροί διασώστες για 6 σοβαρά περιστατικά

Άσκηση ετοιμότητας: Στους δρόμους ασθενοφόρα γιατροί διασώστες για 6 σοβαρά περιστατικά

A-
A+
12/10/2017 | 10:31

υναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στο ΕΚΑΒ Κρητης προκαλώντας ταυτόχρονα ανησυχία σε πολίτες που άκουγαν σειρήνες ασθενοφόρων να ηχούν διαρκώς.

Ασθενοφόρα, γιατροί, διασώστες επιστρατεύτηκαν και έβαλαν όλη τη γνώση και την εμπειρία τους για να αντιμετωπίσουν 6 πολύ σοβαρά περιστατικά.

Αυτό προβλέπει η άσκηση ετοιμότητας των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με το όνομα «ΚΟΥΡΗΤΕΣ 2017” που ξεκίνησε στις 8 σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική άσκηση, που για πρώτη φορά σχεδιάζεται στην Ελλάδα, έπειτα από την διαρκή εκπαίδευση των διασωστών και των γιατρών του Εθνικού Κεντρου Αμεσης Βοηθειας.

Στην άσκηση περιλαμβάνονται 6 σενάρια, τα οποία θα εξελιχθούν υπό πραγματικές συνθήκες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ανταποκριθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους όπως κάνουν καθημερινά στους δρόμους.

Ο χρόνος που τα ασθενοφόρα θα κληθούν να μεταβούν σε κάθε σοβαρό περιστατικό, μεταφέροντας το θύμα στο νοσοκομείο, δεν θα ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Σκοπός της άσκησης είναι οι διαγωνιζόμενοι να αναπτύξουν την ετοιμότητα, τον κώδικα επικοινωνίας και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να συμμετέχουν σε τόσο απαιτητικές ομάδες διάσωσης.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.