Νότια Κρήτη

Δύο νέα Ιατρεία στα Μάταλα και στις Στάβγιες

Δύο νέα Ιατρεία στα Μάταλα και στις Στάβγιες

Συνάντηση Ν. Ηγουμενίδη με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ

A-
A+
10/10/2017 | 14:50

Με την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είχε συνάντηση εργασίας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Νίκος Ηγουμενίδης με αντικείμενο την εφαρμογή και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στην Κρήτη, μετά και την ψήφιση του νόμου της Κυβέρνησης για την ΠΦΥ.

Κατά την συνάντηση του με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομμάτη και τον Υποδιοικητή, υπεύθυνο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Στέλιο Δημητρακόπουλο, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα σχεδιασμού για την ΠΦΥ στην Κρήτη.

Νέα Ιατρεία

Μεταξύ των όσων τέθηκαν είναι και οι απαιτούμενες ενέργειες για τα δύο νέα Ιατρεία στα Μάταλα Δήμου Φαιστού και στις Στάβγιες Δήμου Γόρτυνας, με άξονα την εφαρμογή των επιστημονικών δεδομένων του Χάρτη Υγείας της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης, ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε τοποθετηθεί αναλυτικά στη συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ στη Βουλή, τονίζοντας εμφατικά ότι πρόκειται για μια εμβληματική παρέμβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας συμβάλλοντας καθοριστικά στην αλλαγή κουλτούρας πρόληψης, τόσο για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, όσο και για τους πολίτες.

Από τη συνάντηση με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

 

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.