Υγεία

Εγκαίνια σήμερα για την τρίτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη

Εγκαίνια σήμερα για την τρίτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη

A-
A+
27/01/2018 | 13:57

Τα εγκαίνια της τρίτης ΤΟΜΥ σε επίπεδο Κρήτης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Δήμο Μαλεβιζίου, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Η νέα Τοπική Μονάδα Υγείας είναι πλήρως στελεχωμένη με γιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό, και άρτια εξοπλισμένη σύμφωνα με τους ιθύνοντες.

Η ΤΟΜΥ θα λειτουργεί από τις 07.00 έως τις 22.00 και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι εντελώς δωρεάν ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Η συγκεκριμένη ΤΟ.Μ.Υ αποτελεί και μια καλή πρακτική συνέργειας καθώς η συμβολή του Δήμου, σε θέματα τεχνικής υποστήριξης και άλλα,  υπήρξε ουσιαστική.

Η έναρξη λειτουργίας και αυτής της μονάδας ενισχύει ακόμα περισσότερο την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υψηλού επιπέδου, όπως  σχεδιάστηκε και υλοποιείται από  το Υπουργείο Υγείας , για την ουσιαστική αντιμετώπιση  μιας από της μεγαλύτερες παθογένειες του ΕΣΥ, που ήταν η απουσία δομών Πρωτοβάθμιας κυρίως στα Αστικά κέντρα και κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών για αποτελεσματική, δωρεάν, αξιοπρεπή και κυρίως ανθρωποκεντρική παροχή Υπηρεσιών Υγείας.

cretapost

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.