Υγεία

Πατάτες γιαχνί με αρωματικά

Πατάτες γιαχνί με αρωματικά

Γρήγορο και χορταστικό φαγητό

A-
A+
20/07/2018 | 20:15

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σπόρους
  • ½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. σπόρους μουστάρδας
  • 2 ντομάτες ώριμες, μεγάλες, τριμμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 30 λεπτά.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.