Πατάτες γιαχνί με αρωματικά
Γρήγορο και χορταστικό φαγητό
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σπόρους
- ½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. σπόρους μουστάρδας
- 2 ντομάτες ώριμες, μεγάλες, τριμμένες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 30 λεπτά.