Συνταγές
Τορτελίνια αλά κρεμ με μπέικον
- 500 γραμμάρια τορτελίνια με τυριά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγό
- 150 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.τ.σούπας λάδι
- 2 κ.τ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
- Προσθέτουμε τα τορτελίνια, τα βράζουμε για 12 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μπέικον για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά, σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Χρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ολικός χρόνος: 25 λεπτά
Κατηγορία: κυρίως πιάτα
Κουζίνα: Ιταλική
Γίνονται: 6 μερίδες
Aples.gr